Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz.

Kabul Et

Vücut Peelingi (Scrub) Önerileri

Miniso Editör - Wednesday, October 26, 2022

Vücut peelingi ürünlerini seçerken cilt yapınızı göz önünde bulundurmalısınız. En iyi peeling ürünü her cilt türü için farklı bir seçim gerektirir.

Image

Vücut peelingi ürünlerini seçerken cilt yapınızı göz önünde bulundurmalısınız. En iyi peeling ürünü her cilt türü için farklı bir seçim gerektirir. Kuru veya hassas bir cilde sahipseniz iri tanelere sahip olan ve partikülleri ile dikkat çeken ürünleri seçebilirsiniz. Vücudunuzun kurumaya ve batık oluşumuna meyilli olan bölgeleri, peeling uygulamasındaki en önemli yerlerdir. Cildinizin ihtiyaç duyduğunu düşündüğünüz farklı bölgelere uygun peeling ürünlerini uygulayabilirsiniz. 

SheForShe Body Scrub Ürünleri


Vücut peelingi önerileri arıyorsanız SheForShe Body Scrub Böğürtlen ürünü gibi kokusuyla da ön plana çıkan vücut peelingi çeşitlerini deneyebilirsiniz. Duşta ıslak vücudunuza dairesel hareketler ile uygulayabileceğiniz ürün pratik bir şekilde kullanılabilir yapıdadır. Bol su ile durulayarak uygulama işlemini tamamlayabilirsiniz. İçeriğinde susam yağı, çekirdek yağı, tocopheryl acetate parfüm yer alan SheForShe Body Scrub Böğürtlen ferahlatıcı etkisiyle uzun süreli kullanımlarda etkili sonuçlarını gösterebilecek bir üründür.

Böğürtlenli vücut peelingine alternatif arıyorsanız SheForShe Body Scrub Hindistan Cevizi ürününü kullanabilirsiniz. Sodium chloride, sucrose, nucifera oil ve indicum seed oil içeren ürün cildinize naif bir dokunuşta bulunur. Böylelikle vücudunuzun ferahladığını hissederken aynı zamanda Hindistan cevizi kokuları ile kendinizi mutlu hissetmeye başlayabilirsiniz. Birçok farklı cilt türü için uygun olan peeling ürünlerini günün farklı zaman dilimlerinde tercih edebilirsiniz.


Vücut Peelingi (Scrub) Uygulamalarının Püf Noktaları

Peeling uygulamasını duştan sonra yapmanız etkili sonuçları elde edebilmeniz için tavsiye edilir. Duş sonrasında vücudunuzdaki gözenekler açık halde olur. Peeling uygulamaları açık olan gözeneklerde daha iyi sonuçlar ortaya çıkarabilir. Vücut peelingi ürünlerini vücudunuza dairesel ve zarif hareketlerle uygulamalısınız. Uygulama sırasında bütün vücudunuzu partiküllerden tamamen arındırmak ilk hedefiniz olmalıdır. Peeling uygulamasını bitirdiyseniz son olarak cildinizi yatıştırabilecek ve güçlendirebilecek nemlendiriciler tercih etmelisiniz.

Vücut peeling ürünlerinin sürekli ve yoğun bir şekilde kullanılması doğru olmayabilir. Etkili ve doğru sonuçlar için ürünleri ortalama haftada 1 defa kullanmanız önerilir. Ancak her insanın vücut yapısı birbirinden farklı olabileceğinden dolayı bu süre uzayabilir veya kısalabilir. Her peeling ürününün kullanım şeklinin ve sıklığının aynı olmadığı da unutulmamalıdır. Bu sebeple, yeni bir vücut peelingi satın aldığınız zaman kullanım talimatlarına göz atmalısınız.

Özel peeling ürünlerinin sadece yüz kısmına uygulandığını düşünmek yanlıştır. Vücudunuzun tamamını saran cilt dokusunun ölü hücrelerden arındırılmaya ve yenilenmeye ihtiyacı söz konusu olur. Bu sebeple, peeling ürünlerinin vücut üzerinde kullanılması destekleyici bir uygulama olur. Düzenli ve doğru peeling uygulayarak cildin yenilenmesine ve güçlenmesine destek verebilirsiniz. Aynı zamanda selülit, çatlak, leke ve batık gibi problemlere karşı daha dayanıklı bir cilt oluşmasına yardımcı olabilirsiniz. Örneğin, epilasyon ya da ağda gibi istenmeyen tüylerden kurtulma uygulamaları bacaklardaki batık oluşumu riskini yükseltebilir. Bacak bölgesine peeling uygulayarak cildin ölü hücrelerden ve kir kalıntılarından kurtulabilmesini sağlayabilirsiniz. Böylelikle batık oluşumu riskinin azalmasına destek verebilirsiniz. 

Peeling uygulamalarının cildi hassas hale getirebileceğini unutmamalısınız. Bu sebeple, peeling uygulama sıklığını ve türünü kendi cildinize göre belirlemelisiniz. Scrub ve peelingin iki ayrı kavram olduğunu da bilmelisiniz. İki ürünün de amacı benzer olsa da aralarında belirli farklar vardır. Düzenli aralıklar ile uygulanan scrub ürünleri ciltte kıl dönmesi, leke, batık ve selülit sorunlarının önlenmesine yardımcı olur. 

Formüllerinde özel partiküller yer alan scrub ürünleri ayak, yüz, vücut gibi farklı noktalara temas eder. Hassas ve kuru cilt tiplerine sahip olan kişilerin scrub ürünlerini kullanması önerilir. Cildinizi scrub ile arındırmak için SheForShe Body Scrub Böğürtlen veya SheForShe Body Scrub Hindistan Cevizi ürününü tercih edebilirsiniz.




Aşağıdaki bloglar ilginizi çekebilir.

Yılbaşında Ne Hediye Alınır?

Cilt Bakım Malzemeleri