Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz.

Kabul Et

Günlük & Haftalık Kişisel Bakım Önerileri

Miniso Editör - Wednesday, October 26, 2022

Günlük ve haftalık kişisel bakımınıza dikkat ederek daha sağlıklı bir cilde sahip olabilmek için gerekli önlemleri alabilirsiniz. Günlük bakımda genel olarak temizlik ve nemlendirme işlemlerini ön planda tutarken haftalık kişisel bakımda daha detaylı bir şekilde konuya yaklaşmanız gerekebilir.

Image

Günlük ve haftalık kişisel bakımınıza dikkat ederek daha sağlıklı bir cilde sahip olabilmek için gerekli önlemleri alabilirsiniz. Günlük bakımda genel olarak temizlik ve nemlendirme işlemlerini ön planda tutarken haftalık kişisel bakımda daha detaylı bir şekilde konuya yaklaşmanız gerekebilir.

Peeling ve Maskeler

Arındırıcı maskeleri kendinize haftanın özel bir gününü belirleyerek uygulayabilirsiniz. Peeling kullanım talimatlarına uygun hareket ederek cildinize uygun losyonlar ve toniklerle temizlik işlemini gerçekleştirebilir ve uygulamaya geçebilirsiniz. Örneğin her hafta salı gününü bu işlem için belirleyebilirsiniz. 

Cildinize uygun olabilecek yağ emici, sıkılaştırıcı veya nemlendirici ürünlerine yer ayırmalısınız. Maskeyi uyguladıktan sonra gece kremlerini uygulamayı ise unutmamalısınız. Günlük ve haftalık kişisel bakım için uygulayabileceğiniz maskeleri ılık su veya kağıt mendil ile silerek çıkarabilirsiniz. Kağıt mendillerle silip atabileceğiniz maskelerin, ince bir tabaka olarak cilt yüzeyinde kalması gerektiği için su değdirilmeden temizlenmesi önemlidir. Bu tür maskeleri tercih ediyorsanız gece kremi kullanmanıza gerek kalmaz. Cildiniz gece boyunca yüzeydeki ince tabakadan yararlanmaya devam edecektir. 

Günlük ve haftalık olarak uygulanabilecek bazı maskelerin göz etrafına sürülmemesi gerekir. Eğer göz çevresinde özel maskeler tercih ediyorsanız, yüz maskesini cilde sürdüğünüz zaman göz etrafına da aynısını uygulayarak hızlı bir şekilde hareket edebilirsiniz. Sakin ve kas hareketleri yapmadığınız durumlarda cildin dinlenebilmesi için ihtiyaç duyabileceği süreyi ona tanımış olursunuz.

El ve Ayak Bakımı


Tüylerinizi aldıktan sonra veya öncesinde peeling yapmanız cildinizin tahriş olmasına sebep olabilir. Bu sebeple, aradan ortalama olarak 24 saat geçmesine dikkat etmelisiniz. Keselenmenin bir çeşit peeling olduğunu ise unutmamalısınız. Yüzünüzdeki ölü hücre tabakasından cildi arındırmak için yüz peelingini deneyebilirsiniz. Pütürlü ve kum tanecikleri olan peelingler arasından cildinize uygun olanları seçebilirsiniz. 

El ve ayak bakımını haftalık olarak yapıyorsanız sıralamaya dikkat etmelisiniz. Peeling ürünleri ile el üstünü ve parlak uçlarını ovalayarak ölü derilerden arındırabilir ve el maskesine ellerinizi yerleştirerek eldiven ile bekleyebilirsiniz. Vücut yağlarını el derisine yumuşatmayı başarabilmesi için değerlendirebilirsiniz. Bu süre zarfında fazla hareket etmeden bir süre beklemelisiniz. Eldivenleri çıkardıktan sonra ılık su ile ellerinizi durulayabilirsiniz. Fakat bu noktada sabun kullanmamanız daha doğru bir yöntem olacaktır.

Saç Bakımı


Saçlar için yapılabilecek haftalık bakımlar maskeleri içerir. Saç dökülmesi genetik olabildiği gibi ağır ilaç kullanımına bağlı olarak ortaya çıkabilir. Aynı zamanda beslenme şekliniz saç sağlığınızı olumlu veya olumsuz yönde etkileyebilir. Haftada 1 defa saç tellerini güçlendirmek, canlandırmak ve saç derisinin yüksek yağ oranını dengeleyebilmek için maske yapabilirsiniz. 

Birbirinden farklı içeriklerle tasarlanarak sizlere sunulan ürünleri seçerken marka güvencesine dikkat etmelisiniz. Doğal olmayan ve yüksek miktarda kimyasal madde içeren ürünlerden dolayı cildinizde problemler meydana gelebilir. Birçok farklı kategoride ürünü bu noktada inceleyebilirsiniz. Saç bakımı için şampuanlar, kremler, maskeler, serumlar ve yağlar gibi alternatifler görebilirsiniz. 

Saç ve cildinizin ihtiyacına göre ürünleri bir arada kullanmayı deneyebilirsiniz. Cilt temizliği için özel yağlar, jeller, tonikler ve peelingleri deneyebilirsiniz. Ürünlerden bazıları hem yüz hem de vücut için kullanılabilir durumdadır. Ürünlerin farklı formları da sizlere sunulur. Cildinizin mevcut durumu ve hassasiyetine göre ürün içeriğini inceleyerek satın alabilirsiniz. Kişisel bakım nedir ve nasıl yapılır sorularının cevaplarını öğrendikten sonra istediğiniz kişisel bakım ürünlerine sahip olabilirsiniz.

Aşağıdaki bloglar ilginizi çekebilir.


Cilt Bakım Ürünleri Hangi Sırayla Uygulanmalıdır?

Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Makyaj Çantasında Bulunması Gereken Ürünler Nelerdir?

Cilt Serumu Nedir?

Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Çift Aşamalı Cilt Temizliği Nasıl Yapılır?