Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz.

Kabul Et

Makyaj için Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Miniso Editör - Wednesday, October 26, 2022

Eşsiz ve doğal bir görünüme sahip olabilmek için çeşitli makyaj uygulamalarından yararlanabilirsiniz. Bu noktada işlevsel makyaj malzemeleri nelerdir diye merak ediyor olabilirsiniz.

Image

Eşsiz ve doğal bir görünüme sahip olabilmek için çeşitli makyaj uygulamalarından yararlanabilirsiniz. Bu noktada işlevsel makyaj malzemeleri nelerdir diye merak ediyor olabilirsiniz. Nemlendirici, makyaj bazları, kapatıcı, ruj, fondöten ve daha pek çok farklı ürün sayesinde makyajınızı başarılı bir şekilde gerçekleştirmeye başlayabilirsiniz. 

Makyaj için gerekli malzemeler aşağıdadır.


Nemlendirici

Temel makyaj malzemeleri arasında yer alan nemlendiriciler cildiniz için gerekli ürünler arasındadır. Doğru seçilmiş nemlendiricileri kullanmanız makyajınızın negatif etkilere karşı güven altında olmasını sağlar. Gün içerisinde sık sık fondöten benzeri ağır kapatıcılar kullanıyorsanız nemlendirici kullanımını ihmal etmemelisiniz. Uzun saatler boyunca makyajlı cildiniz ile gününü geçirecekseniz mutlaka makyaj öncesinde cildinizi nemlendirici ile temizlemeyi denemelisiniz. Bu adımı atlamamanız aynı zamanda makyajınızın daha kalıcı olmasına yardımcı olur.


Makyaj Bazı

Makyaj malzemeleri arasındaki en popüler ürünlerden olan makyaj bazı, fondöten sürmeden önce yüzünüze uygulayabileceğiniz şeffaf yapıdaki özel bir jeldir. Uygulama öncesinde cildinizi pürüzsüz hale getirmek ve cilt kusurlarını en düşük seviyelere getirebilmek için makyaj bazını tercih edebilirsiniz. Bazı az miktarda alarak fırça ile yayarak uygulayabilirsiniz. Kapatıcı ve fondöten sürmeden önce kurumasını beklemeniz yeterlidir.


Fondöten

Fondötenler makyaj malzemelerinin temelini oluşturur. Makyaj için gerekli malzemeler denildiği zaman akla gelen fondöten çeşitleri dikkatli bir şekilde seçilmelidir. Ürünleri uygulayacağınız zaman çizgi oluşumunun önüne geçebilmek için özel fondöten fırçası veya makyaj süngeri kullanabilirsiniz. Dairesel hareketler ile yüzünüze fondöten sürebilirsiniz. Kullandığınız ürünler size fazla geliyor ve yapay bir görüntü ortaya çıktığını düşünüyorsanız endişenmenize gerek yoktur. Doğru BB ya da CC krem tercihleriyle fondöten kullanmadan benzer görüntüleri yakalayabilirsiniz.


Maskara

Maskara kirpikleri kıvırmaya ve hacim vererek kaldırmaya yardımcı olan özel bir makyaj ürünüdür. Maskarayı uygularken kirpik diplerine temas ettiğinden emin olmanız önemlidir. İyi sonuçlar verebilecek olan maskaralar doğru hacim ve yoğunluk sayesinde kirpiklerin havaya kalkmasına destek verir. Kirpiklerinizi daha çok uzatmak için maskara uygularken fırçayı kökten uç kısımlara doğru döndürmeyi deneyebilirsiniz. Ekstra hacimli maskaralar görmek isterseniz fazladan bir kat daha uygulamayı tercih edebilirsiniz. Bu durum tamamen sizin kaşlarınızın durumuna göre değişkenlik gösterebilir.


Eyeliner

Gözlerini belirgin hale getirmek isteyenlerin tercihi eyeliner ürünlerinden yanadır. Kaliteli bir eyeliner kullandığınız zaman dikkatleri gözlerinize çevirebilirsiniz. Eyelinerı üst kirpik kısmına dikkat şekilde, kuyruk uzunluğuna karar vererek uygulamayı deneyebilirsiniz. Ancak eyeliner uygulamanın herhangi bir kuralı bulunmaz. Bu sebeple, değişik şekiller deneyerek eyelinerınız ile fark yaratmaya başlayabilirsiniz.


Dudak Kalemi

Dudak kalemleri, dudak makyajının en önemli parçaları arasında yer alır. Ruju uygulamadan önce dudak çevresini belirlemeniz için kalemleri kullanabilirsiniz. Dudak kaleminizi isterseniz dudak çizgisinin biraz dışından uygulayarak dudaklarınızın daha dolgun gözükmesini sağlayabilirsiniz. Dudak kalemleri arasında birçok farklı çeşit bulabilmeniz mümkündür. Ürünleri incelerken cildinize uyum sağlayabilecek ve makyaj alışkanlıklarınıza uyumlu olabilecek ürünleri ön sıraya almalısınız.


Ruj

Çoğu zaman yalnızca bir ruj sürerek dışarıya çıkmak sizin için ideal bir seçenek olabilir. Özellikle sıcak yaz aylarında bronz tene uyabilecek bir ruj, makyaj malzemeleri listenizde en üste çıkabilir. Gülümsemenizi ortaya çıkarabilmesi için turuncu ya da mavi alt tonlu olan renkleri deneyebilirsiniz. Mavi özel alt tonları dişlerinizin olduğundan daha beyaz gözükmesine destek verebilir. Ruju uygulamadan önce dudakları ölü derilerden arındırmanız ve temiz bir dudak kremi ile nemlendirmeniz önemlidir. Daha sonra makyaj pamuğu ile rujun üzerindeki fazlalıkları alabilirsiniz. Dudaklarınızdaki rujun kenarlara dağılmasını önleyebilmek adına dudak kalemi adımını atlamamaya özen göstermelisiniz. 




Aşağıdaki bloglar ilginizi çekebilir.

Makyaj Çantasında Bulunması Gereken Ürünler Nelerdir?


Makyaj Malzemeleri