Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz.

Kabul Et

Ağız Bakım Ürünleri


Yüz bölgesinde en fazla dikkat çeken yerler arasındaki dişler ve ağız hem estetik açıdan hem de sağlık açısından büyük bir önem taşır. Kişisel bakımın vazgeçilmez parçası haline gelen ağız ve diş sağlığınızı koruyabilmek için diş fırçası, diş macunu, diş ipi ve ağız bakım suyu gibi ürünleri tercih edebilirsiniz. Ağız bakım ürünleri için dilerseniz Miniso’da yer alan seçenekleri değerlendirebilirsiniz.


Ağız Bakım Ürünleri Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?


Ağız bakım ürünlerini satın alacağınız zaman ürünlere göre farklı şekilde hareket etmelisiniz. Diş fırçası seçimini yaparken doktorunuzun sizlere tavsiye ettiği sertlikteki ürünlere yönelebilirsiniz. Aynı zamanda fırçanın elinize doğrudan oturabilmesi ve rahat bir kullanım imkanı sunması da önemlidir. Diş fırçasının dişlerin ara kısımlarına ve diş etlerine doğru şekilde temas etmesi gerekir. 


Diş macunu satın alacağınız zaman farklı renklerde ürünler seçmemeye özen göstermelisiniz. Beyaz renkli macunlar tek renkli olduğu zaman kanamaların daha kolay fark edilebilmesine destek verir. Diş macunlarının flor içermemesi önemlidir. Özellikle çocuklarda flor içermeyen diş macunları kullanılması gerekebilir. Bu detaylar dışında diş yüzeyinde çizilmeye yol açmayacak partiküllü olanları tercih edilebilir.


Ağız bakım suyu ürünlerini kullanmayı düşünüyorsanız içeriğine dikkat etmelisiniz. Güvenilir markaların ürünlerini doktor kontrolünde tercih etmeniz sizler için daha yararlı olabilir. Bu şekilde diş fırçalarının ulaşamadığı noktalardaki bakteri aktivasyonunu engellemek için iyi bir önlem almış olursunuz. 


Ağız Bakım Ürün Çeşitleri Nelerdir?


Ağız bakımı için birden fazla ürün tercih ederek avantaj elde edebilirsiniz. Bu ürünler arasında en temel olanlar aşağıdadır;


  1. Diş Fırçası


Plaksız, çürüksüz ve bembeyaz dişler elde etmek istiyorsanız kapsamlı bir ağız bakımı için diş fırçalarını kullanmalısınız. Dişleriniz ile beraber dil, damak ve diş etlerini de temizlemeye yardımcı olan diş fırçaları temel ağız bakımı ürünleri arasındadır. Ağız bakım seti satın aldığınız zaman genellikle içerisinde diş fırçası da bulabilmeniz mümkündür. 


  1. Diş Macunu


İçeriğindeki temizleyici maddeler ve değişken aromalar ile diş fırçalama rutinlerini keyifli hale getirebilen diş macunları beyazlatma, çürük önleme, onarma, koruma ve leke giderme gibi işlevlere sahiptir. Diş fırçalama etkisini en üst düzeye çıkarabileceğiniz kendinize özel diş macunlarını bulabilmeniz mümkündür. 


  1. Diş İpi


Ağız bakım çubuğu gibi popüler seçenekler arasındaki diş işleri farklı diş yapılarına özel olarak dizayn edilir. Diş fırçasının ulaşamadığı noktalarda devreye giren diş ipleri oldukça yararlıdır. Fırçaların giremediği noktalardaki yemek artıklarını ortadan kaldıran diş ipleri diş taşı oluşumunun engellenebilmesi için destekleyici bir üründür.


  1. Ağız Bakım Suyu


Dişlerin düzenli olarak fırçalanması ağız ve diş bakım rutini için yeterli olmayabilir. Kapsamlı bir ağız bakımı için detaylı bir işlem uygulanması önemlidir. Bu noktada değerli etkileriyle öne çıkan ağız bakım suyunu tercih edebilirsiniz. Diş fırçalama sonrasında ağız bakım suyu kullanarak nefesinizin daha uzun süre taze kalmasına destek verebilir, damak, dil ve iç yanak kısımlarının temizliğine destek verebilirsiniz. Ferah bir nefes elde etmek isteyenler başta olmak üzere ağız bakımına dikkat edenlerin tercih ettiği ağız bakım suyu bu tür faydaları ile öne çıkar.


Ağız Bakımı Nasıl Yapılır?


Fırçala işlemi ile plak birikimi ve ağızda kalan artıkların temizliği sağlanabilir. Dişlerin aralarına erişebilmek için fırçaların üzerindeki farklı boyutlar ve eğimdeki kıllar sizlere destek verebilir. Diş fırçalama işleminin süresi kişiden kişiye göre değişebilir. Fırçalama işleminden sonra diş ipi ile diş fırçasının erişemediği noktalara erişebilirsiniz. Ufak yiyecek kalıntılarını temizleyebilmenin en iyi yolu diş ipi kullanmaktır. 


Diş ipi kullanırken zorlanıyorsanız, diş etlerinizi güçlendirmek ve ağız temizliği için ağız duşunu tercih edebilirsiniz. Bu işlemi yaparken haznesine su ya da ağız çalkalama suyu doldurulan ufak aparatlardan destek alabilirsiniz. Tüm işlemlerin ardından nefesinizin tazeliğini en iyi şekilde koruyabilmesi ve dişlerinizde plak oluşumunun engellenebilmesi için ağız bakım suyunu kullanabilirsiniz. Ağız bakımını yapacağınız ürünlerin kendi ağız ve diş yapınıza uyumlu olduğundan emin olmalısınız. Tavsiye üzerine ürünler seçmek yerine kendi ihtiyaçlarınıza yanıt verebilecek ağız bakım ürünlerini tercih etmelisiniz. Ağız bakım ürünleri için isterseniz Miniso’nun ürün seçeneklerine göz atabilir ve daha sağlıklı bir hayata geçiş yapabilirsiniz.